About

 

Isabel studeerde literatuur,- en theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. In 2011 rondde ze haar studietijd af met een master in de dramaturgie. Sinds haar afstuderen gaat zij samenwerkingsverbanden aan met makers om creatieve processen te stroomlijnen en vanuit de inhoud ideeën vorm te geven.

Als dramaturg en storyline developer werkt ze mee aan het ontwikkelen van verhaallijnen, het schrijven van concepten en het opstellen van passende segmentatiestructuren. Hierbij koppelt ze theoretische kennis aan de praktijk waarin ze het artistieke eindproduct centraal stelt. Isabel is in haar werkzaamheden zeer bevlogen en hecht veel waarde aan de vertrouwensband die zij met de makers opbouwt. “Een creatief proces is een wisselwerking tussen mij en de maker. Hiervoor moeten we beiden openhartig maar ook kritisch kunnen zijn. Een maker is vaak emotioneel betrokken en het is aan mij om deze emotie samen met het creatieve proces te stroomlijnen terwijl ik een zuivere houding tot het project behoud”.

De voorstellingen waar Isabel als regisseuse aan werkt, komen voort uit haar fascinatie voor maatschappelijke vraagstukken en dilemma’s. Hierbij kijkt ze naar de maakbaarheid van identiteit door externe invloeden als de heersende ideologie of de leefomgeving. “Het is voor mij niet alleen maar een onderzoek naar de mens versus de maatschappij maar ook hoe de mens zich tot de natuur moet verhouden”. Hiermee wil ze verhalen vertellen die er toe doen, die emotioneren, inspireren en tot denken aan zetten.